ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ


ΧΡΗΣΗ – ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΦΙΑΛΩΝ

 1. Πριν από κάθε τοποθέτηση μιας νέας φιάλης στο θερμοψύκτη, θα πρέπει να σκουπίζεται περιμετρικά ο λαιμός της φιάλης καθώς και το πώμα της, με καθαρό χαρτί κουζίνας (και όχι με σφουγγάρι).
 2. Για την τοποθέτηση της φιάλης στο θερμοψύκτη, αφαιρέστε την ταινία ασφαλείας από το πώμα.
 3. Στη συνέχεια γυρίστε τη φιάλη ανάποδα με το χρωματιστό πώμα προς τα κάτω και τοποθετήστε την κάθετα στην υποδοχή του θερμοψύκτη, όσο το δυνατό πιο σιγά και σταθερά, ώσπου να καταλάβετε ότι η φιάλη έχει πατήσει πλήρως στην υποδοχή.
 4. Για την εξασφάλιση της υγείας και της ασφάλειάς σας, καθώς και της σωστής διατήρησης της ποιότητας του νερού, μην αποθηκεύετε τις φιάλες (γεμάτες ή άδειες) κοντά σε εστίες θερμότητας, ηλιακής ακτινοβολίας, σε εστίες μολύνσεων (τουαλέτες), σε χώρους όπου το πάτωμα είναι ιδιαίτερα μολυσμένο (πετρελαιοειδή, χημικά, τουαλέτες, διάδρομοι) και τέλος, σε χώρους όπου φυλάσσονται κατοικίδια.
 5. Ποτέ μην αποθηκεύετε τις φιάλες σε εξωτερικούς χώρους. Ο ήλιος καταστρέφει τις φιάλες και αλλοιώνει την ποιότητα του νερού.
 6. Η αποθήκευση θα πρέπει να γίνεται σε δροσερό και σκιερό χώρο, απαλλαγμένο από οσμές, όπου τηρούνται πάντα οι βασικοί κανόνες υγιεινής.
 7. Επίσης, μην τοποθετείτε αντικείμενα στο εσωτερικό της φιάλης και μην τις γεμίζετε με οποιοδήποτε άλλο υγρό, έστω και νερό βρύσης (διότι περιέχει επιμολυντικά στοιχεία). Το υλικό της φιάλης θα επιμολυνθεί και θα αποκτήσει τη μυρωδιά του υγρού, πράγμα που αχρηστεύει τη φιάλη.
 8. Η φιάλη, εφόσον ανοιχτεί και τοποθετηθεί στο θερμοψύκτη, πρέπει να καταναλωθεί εντός χρονικού διαστήματος 10 ημερών.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΨΥΚΤΗ

 1. Ο χώρος τοποθέτησης του θερμοψύκτη και της φιάλης, πρέπει να είναι καθαρός, μακριά από εστίες θερμότητας (π.χ. καλοριφέρ, κλιματιστικά) και τουαλέτες, λαμβάνοντας υπόψιν ότι το νερό είναι τρόφιμο και προορίζεται για εσάς τους ίδιους.
 2. Δεν πρέπει να έρχεται σε άμεση επαφή με το ηλιακό φως και συνίσταται η τοποθέτησή του σε χώρο με επαρκή αερισμό.
 3. Εξωτερικά ο θερμοψύκτης θα πρέπει να διατηρείται καθαρός και ο νεροσυλλέκτης που βρίσκεται εξωτερικά και κάτω από τα βρυσάκια, θα πρέπει να αδειάζεται και να καθαρίζεται τακτικά.
 4. Ο θερμοψύκτης σας πρέπει να συντηρείται υγειονομικά τουλάχιστον μία φορά το χρόνο (ανάλογα με τη χρήση του και το χώρο που είναι τοποθετημένος) από τεχνικό τμήμα της KRYSTAL – Minoan Waters, προκειμένου να εξασφαλίζεται η σωστή λειτουργία του, αλλά και να διασφαλίζεται η άριστη ποιότητα του νερού.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

plastika kapakia