ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ


Η κοινωνική περιβαλλοντική συνείδηση και η επιβάρυνση του πλανήτη μας με βλαβερές ουσίες υπαγορεύουν το σεβασμό του περιβάλλοντος και τη μείωση της ενέργειας και των φυσικών πόρων που σπαταλώνται. Η σοβαρότητα του προβλήματος μας υπενθυμίζει ότι είναι σημαντικό στις μέρες μας να μην επιβαρύνουμε το φυσικό μας περιβάλλον με ουσίες και κατάλοιπα, τα οποία δρουν προσθετικά και συμβάλλουν στη γενικότερη μόλυνσή του.

Η εταιρεία μας ευαισθητοποιείται ιδιαίτερα σε θέματα οικολογίας. Είναι, πλέον, φανερό ότι η οικολογία και η επιχειρηματική δραστηριότητα στη σημερινή παγκόσμια πραγματικότητα πρέπει να συμβαδίζουν αρμονικά. Η επιχειρηματική δράση στην καθημερινότητα συντελείται από ανθρώπους που απευθύνονται σε ανθρώπους άρρηκτα συνδεδεμένους με το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζουν. Στην KRYSTAL – Minoan Waters ενσωματώνουμε περιβαλλοντικά κριτήρια στις καθημερινές μας διαδικασίες φροντίζοντας, όσο το δυνατόν περισσότερο, την προστασία του περιβάλλοντος. Η εξοικονόμηση ενέργειας και η ελαχιστοποίηση των απορριμμάτων είναι τα κύρια σημεία της οικολογικής φιλοσοφίας μας.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Υπήρξαμε πρωτοπόροι στη χρήση φιαλών 18,9 λίτρων, που αποτελεί τη βασική μας συσκευασία και η οποία είναι επιστρεφόμενη.
  • Οι παλέτες μεταφοράς των προϊόντων μας είναι σιδερένιες, μειώνοντας έτσι τη χρήση ξυλείας.
  • Οι καταναλώσεις σε νερό είναι απολύτως ελεγχόμενες και μειώνονται στις απαραίτητες ποσότητες.
  • Διαθέτουμε εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού για την επεξεργασία των νερών πλύσης και των αστικών λυμάτων.
  • Όλα τα υλικά συσκευασίας και οι λοιπές πρώτες ύλες, ανακυκλώνονται σε συνεργασία με εξειδικευμένες εταιρίες του χώρου.
  • Υπάρχει κάδος ανακύκλωσης μπαταριών (ΑΦΗΣ), και ταυτόχρονα γίνεται ανακύκλωση των ηλεκτρονικών συσκευών αλλά και των δοχείων μελανιών.
  • Οι εκτυπώσεις περιορίζονται στο ελάχιστο, διατηρώντας ένα πρότυπο paperless γραφείου.

Το 2016 και εν μέσω κρίσης, η εταιρεία μας αποφάσισε και υλοποίησε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου δυναμικότητας 50 KW στην ταράτσα του ιδιόκτητου κτιρίου της. Με αυτόν τον τρόπο καλύπτει το 35% περίπου των αναγκών της σε ενέργεια από ανανεώσιμη πηγή, δείχνοντας εμπράκτως τις προθέσεις της για ακόμα μία φορά.

Ο σεβασμός του περιβάλλοντος είναι πρωταρχικής σημασίας για τους εργαζόμενους της εταιρείας, οι οποίοι τηρούν κατά γράμμα τις «πράσινες» διαδικασίες.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

plastika kapakia